Premium Beautiful boleh membantu anda hamil !!!



Sebenarnya dah banyak testimoni pemakai Premium Beautiful yang conceive selepas beberapa bulan. Di bawah ni adalah beberapa alasan kepada kesan pemakaian Premium Beautiful untuk conceive:

  • Premium Beautiful mengurangkan dan seterusnya membersihkan cysts dan fibroid dalam ovari yang   diketahui banyak menyerang wanita terutama wanita berumur 40 tahun ke atas.

  • Premium Beautiful membantu menyeimbangkan hormon estrogen dan progesterone, FSH, LH.

  • Dengan hanya memakai Premium Beautifulkedudukan rahim adalah lebih stabil, kukuh, dilindungi dan disokong penuh sebagaimana fungsi bengkung ketika dalam pantang malah lebih baik lagi!

  • Apabila rahim dalam keadaan baik, peluang untuk conceive adalah lebih tinggi!

  • Sebenarnya kegemukan dan lebihan berat badan memang mengganggu hormon dan menjejaskan peluang untuk concieve.

  • Boleh menyelesaikan masalah period yang tak konsisten.

  • Mengurangkan masalah period pain

  • Premium Beautiful juga berkesan untuk menguatkan kembali otot rahim selepas bersalin.

  • Boleh mengurangkan masalah keputihan.





  • pil maharani + PB adalah gabungan terbaik kepada mereka yang ingin mengandung.



    So pada yang nak rasa FREE TRIAL kehebatan Premium Beautiful ni, jom calling2 ya:)

    FB : Oh Bulan
    Email : feeza_funky@yahoo.com





    Jangan Tak Percaya Hanya 1 Jam Boleh Bakar 9000 kalori Dengan Premium Beautiful...

    Salam korang..selamat hari Rabu ye...tinggal beberapa hari je lagi nak masuk tahun baru kan...
    ada sapa2 yang azamkan atau inginkan tubuh sihat dan langsing?anda masih ada waktu untuk mengubah diri anda sendiri...Hari ini saya nak sharekan satu info yang best sgt ! ok sebelum tu sila lihat pada gambar di bawah...

    Perut Buncit....



    Lemak Berlipat....





    ** gambar sumber dari google..


    Fakta yang paling best pasal Premium Beautiful yang menarik minat saya dan membuatkan saya bangga nak promote ialah :

    " Hanya 350 kalori terbakar bial berjoging selama 1/2 jam "
    " 900 kalori terbakar dalam masa 1 jam memakai Premium Beautiful "

    Pakai PB ni kena disiplin, pakai minimum 8 jam sehari dan kesan dia mmg nampak..so, pada sapa yang nak rasa Free Trial kehebatan Preimum Beautiful, jom pm saya... =)



    FB : Oh Bulan
    Email : feeza_funky@yahoo.com



    Apa Itu PREMIUM BEAUTIFUL ?


    Tahu tak apa itu Premium Beautiful ( PB ) ?

    Premium Beautiful ialah korset no. 1 di Malaysia yang telah banyak membantu wanita2 Malaysia menyelesaikan masalah serta mengembalikan semula kecantikan, keyakinan dan kesihatan mereka pada tahap yang paling optimum.
    It is not just a normal corset, but:
    • Fokus 70% untuk kesihatan dalaman dan luaran. 30% untuk pembentukan badan, dan confirm 100% keyakinan kepada wanita.
    • Help to improve blood circulation and to maximise kadar metabolisma dalam badan.
    • Yang paling best, It’s comes with a LifeTime Waranty. Means, any damage, just send for repair and it is FOC.
    • It is a SUPERBRANDS product awarded by Majlis Superbrand Malaysia. Maknanya Premium Beautiful sangat berkualiti tinggi dan terlaris di pasaran.
    • Its contains Far Infra Red Rays (FIR).
    • Recommended by ACA (American Chiropratic Association)
    • Pengiktirafan daripada Pakar Sakit  Belakang daripada USA, Kubex dan Kanada.
    • Fabrik Akwatek dan Aquadyne yg selalunya di gunakan untuk baju angkasawan dan juga Skuba Diver.
    • Fabrik yang boleh menstabilkan suhu badan. Kalau suhu persekitaran panas, PB mampu menyejukan badan. Kalau suhu persekitaran sejuk, PB mampu memanaskan badan si pemakai. Hebat kan…
    • Menyah-bau badan si pemakai. So, tak perlu lagi lah kita mandi dengan air limau purut semata2 nak menghilang kan bau badan.






    Terdapat dalam 3 siri iaitu:

    SIRI PEMBENTUKAN KONTUR PAYU DARA 
    Yang tak ada, Boleh bagi ada. Yang dah ada, Kasi tambah lagi. Yang tak dalam, Boleh bagi dalam lagi.

    SIRI PEMBENTUKAN KONTUR PINGGANG 
    melangsing dan membentuk kontur pinggang agar kelihatan lebih ramping,

    SIRI PEMBENTUKAN KONTUR PINGGUL 
    mengempiskan perut yang buncit dan membentuk kontur pinggul agar lebih menarik dan montok.



    Keistimewaan F.I.R. ( Far Infrared Rays )

    • memperbetulkan aliran darah dalam tubuh
    • meningkatkan kadar metabolisma
    • memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
    • mengelakkan pertumbuhan bakteria
    • mengeluarkan peluh asid
    • menggalakkan tumbersaran lebih teratur
    • mengekalkan kesegaran badan
    • mengurangkan kandungan asid dalam darah
    • menghilangkan kesakitan pada tubuh badan @ tempat yang sakit
    • tidur lebih selesa dan nyenyak
    • menghilangkan bau badan
    • menghilangkan kulat dan fungus
    • membersihkan udara dalam badan
    • mengekalkan kepanasan suhu badan
    • menghalang pembiakan sel kanser dalam badan
    • membetulkan  sistem urat saraf dalam badan secara automatik.

    Untuk renungan bersama :-

    Kebanyakan wanita yang menghidapi BARAH PAYUDARA tidak menyedarinya diperingkat awal dan hanya sedar setelah BARAH tersebut sudah diperingkat kritikal.

    Premium Beautiful terbukti boleh membantu mengesan dan mencegah daripada berlaku pertumbuhan BARAH dari peringkat awal lagi. Anda akan terasa sakit pada payudara pada kali pertama pemakaian Premium Beautiful, sekiranya anda menghidapi barah payudara walaupun pada peringkat awal. Dan ini menandakan anda perlu berjumpa dengan doktor untuk pemeriksaan lanjut.

    Kajian mendapati, air susu ibu (manusia) yang disimpan dalam bekas yang ditutup selama beberapa hari akan menghasilkan ULAT HIDUP.
    Berbeza dengan susu sapi/lembu yang akan bertukar menjadi KEJU setelah disimpan beberapa hari.
    (Uji-kaji ini boleh anda lakukan sendiri di rumah)

    Pada yang belum memiliki Premium Beautiful, jangan risau .. jom contact fiza for Free Consultation, Free Trial .. 




    FB : Oh Bulan
    Email : feeza_funky@yahoo.com




    Jom sihat dan cantik bersama Premium Beautiful ( PB )....

    salam and selamat pagi u ols....
    entry kali ni saya nak share macamana nak sihat dan cantik...
    wanita mana yang x nak cantik kan?
    wanita mana yang x nak sihat kan?
    wanita mana yang x nak kurus kan?
    wanita mana yang x nak pakai baju cantik2 kan..
    kebanyakan pakaian cantik2 hanya untuk orang kurus kan?
    jom ! saya kongsikan bersama anda...


    Tak kenal..maka x cinta....x pakai...maka tak tahu keberkesanannya... :)



    Actually, once u ols pakai PB ( Premium Beautiful ) ni, uolss akan dapat it is actually " Self Practice" for Diet..uolss akan rasa cepat kenyang dan dalam masa yang sama, uolss akan akan mengurangkan portion pemakanan dan kawal nafsu makan...best kan !


    SUSAH KE NAK PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL?

    TAK SUSAH pon..PREMIUN BEAUTIFUL ada pelbagai saiz dan yang paling penting, ia berdasarkan ukuran saiz badan kita.. untuk pastikan saiz, sila bagi ukuran 4 utama badan  pada jat @ fiza seperti berikut :-

    1) puncak dada ( bust )
    2) bawah dada ( underbust )
    3) pinggang ( waist )
    4) punggung ( hips )



    Anda pasti selesa since korset mengikut bentuk badan korang.. Juz pakai konsisten untuk 8 jam sehari..dan badan anda akan mengecil mengikut bentuk badan yang anda inginkan...


    PREMIUM BEAUTIFUL ni, kalo ROSAK macamana?

    PREMIUM BEAUTIFUL ni barangan berkualiti yang jarang nak rosak even though its come with LIFETIME WARRANTY...so x perlu risau lagi..Bayangkan, if korang beli yang kat supermarket, mmg harga murah tapi tahan lama mana?mayb 1 year, 2 year..tp if rosak, kena beli lain kan?tapi dgn PREMIUM BEAUTIFUL, if 5 years akan dtg rosak, just pulangkan balik and gantikan yg baru..best kan? bayar hanya sekali tapi untuk seumur hidup...=)

    bukan LECEH ke nak ke TANDAS?

    mana ada leceh...kalo ye pon mayb untuk hari pertama sbb belum biasa lagi..apa yang anda perlu buat adalah lipatkan waist nipper dan turunkan long girdle macam biasa...then teruskan hajat.. =)

    tak PANAS ke kalau pakai PREMIUM BEAUTIFUL?

    PREMIUM BEAUTIFUL ini di perbuat daripada fabrik berteknologi AKWATEK & AKWADYNE yang lembut dan ianya mengekalkan suhu badan.. Fabrik ini teknologi dari Jerman.. Kalau suasana sejuk kainnya akan mengecut dan badan kita akan rasa suam.. Manakala bila cuaca panas, kain PB akan mengembang dan kita x rasa panas..so sangat sesuai kalo nak pakai kat mana je...

    BEST sgt ke pakai PREMIUM BEAUTIFUL?

    Korset ni SANGAT SELESA dipakai sepanjang hari kerana kehalusan dan kelembutan pada kulit.. ia adalah SUPERBRAND produk & mendapat pengiktirafan di peringkat antarabangsa.. Makna kata, PB sangat berkualiti tinggi dan terlaris di pasaran..PREMIUM BEAUTIFUL menjaga kesihatan, disamping membentuk kontur bentuk badan yang ideal..PREMIUM BEAUTIFUL is 70% for healthy and 30% for beauty...

    sampai bila nak pakai?

    Minimum 8 hours per day..macam kita pakai baju kerja la...dari pagi smpai petang jer..dengan PREMIUM BEAUTIFUL ni u olss mampu mengubah bentuk badan menjadi langsing dan meningkatkan tahap kehidupan kesihatan uolss..best kan...??!!


     kenapa PREMIUM BEAUTIFUL ni mahal sangat??

    It is because of quality of the product itself and how effective this product. ni long term BODY INVESTMENT taw..korang x kan menyesal melabur duit beli korset ni sbb after pakai, korang dapat rasakan betapa SELESA, BEST, YAKIN dan CANTIK.. kita perlu pandang dari sudut kesihatan...

    Lagipun korset ni kan jaminan untuk seumur hidup.. Ada ke produk lain yang jaminan seumur hidup? x de kan... Kalau uolss compare PREMIUM BEAUTIFUL seumpama uolss comparekan BMW dengan PROTON...hehehe !

    Dan tahukah anda, pelan bayaran ansuran PREMIUM BEAUTIFUL juga bermula serendah rm60 sebulan.. Student pon mampu kan...


    Apa tunggu lagi, cepat2 contact saya for FREE trial & Consultation ye ...

    FB : Oh Bulan
    Email : feeza_funky@yahoo.com








    Jangan Tangisi Jika Cinta Itu Tidak Lagi Bermaya..

    Jatuh cinta pada seseorang kadang membuatkan kita rasa satu semangat yang kuat di dalam diri.. Jatuh cinta jua memberikan kita satu kekuatan untuk terus melangkah dan demi langkah kita mampu menghidupkan suasana kehidupan kita..

    Jatuh cinta hanya mengambil masa yang sekejap saja.. Kadang sekelip mata, kita sedari kita telah jantuh cinta.. Namun masih kita belum ketahui adakah cinta yang hadir itu sebenarnya cinta atau cuma mainan perasaan yang selalu kita terpedaya..

    Untuk jatuh cinta pada seseorang, kadang tidak memerlukan sebab yang logik.. Kadang rasa itu hadir kerana mungkin hati kita terpaut dengan kecantikan wajahnya.. Memmbuatkan lena tidak kunjung tiba.. Merimaskan diri merindui di kala malam.. Melemaskan perasaan bila cemburu menguasai diri.. Itulah cinta.. Berat perasaannya…

    Selalu kita jatuh cinta tapi kadang hanya kita sahaja yang merasakan.. Jatuh cinta pada orang yang tidak mempunyai perasaan cinta pada kita adalah perkara biasa.. Hanya di sebelah pihak saja yang merasakan cinta..

    Sungguh perit dan pedih bila cinta hanya bertepuk sebelah tangan.. Tapi adakah itu sebenarnya perasaan cinta? Atau mungkin sayang atau suka.. Atau juga minat? Paling di takuti adakah itu hanya nafsu yang membisikkan rasa?


    Dan ada kalanya.. Cinta yang hadir hanya tidak sebelah pihak.. Jatuh cinta dan cinta berbalas.. Terasa dunia kita yang punya.. Terasa malam kian larut tanpa rasa sedar.. Berbunga mekar menghiasi alammu..
    Dan amat pedih dan perit, terasa ngilunya hati ini bila sesama ada perasaan cinta.. Tapi cinta itu terhalang dan terpaksa diputuskan atau dilupakan.. Ini mungkin kerana pelbagal halangan..

    Adakah mungkin kerana berlainan agama atau bangsa? Adakah kerana perbezaan umur atau pangkat.. Dan adakah mungkin masing masing jatuh cinta tapi cinta terlarang di antara suami orang dan isteri orang?
    Hati kadang terasa semakin jauh dalam mengenal erti ketenangan.. Hati kadang merasa meronta untuk merasakan begitu indahnya berteman.. Dan hati selalu saja jauh untuk dipahami.. Kerana hati ini selalu saja sunyi dan sepi yang panjang berteman suram luka yang dalam..

    Hakikat kita kadang merasakan tiada siapa yang memahami akan satu rasa di dalam jiwa.. Dan sering kita merasakan tiada siapa yang peduli akan kita.. Semakin lama semakin jauh kita rasakan dengan dunia kita ini.. Sering saja kita leka dalam asyik yang panjang melihat mana letaknya dulu satu ketenangan pernah di miliki..

    Namun kadang kita lupa.. Tujuan kita ada di dunia ini bukanlah mencari cinta sesama insan.. Tujuan dan matlamat kita bukanlah cinta yang di cari.. Siapalah kita untuk menidakkan takdirNya bila cinta tidak lagi bermaya? Siapalah kita untuk terus melawan hakikat ketentuanNya pabila jodoh itu bukan lagi realiti?
    Janganlah kamu tangisi perpisahan dan kegagalan bercinta, kerana pada hakikatnya jodoh itu bukan ditangan manusia.. Atas kasih sayang Tuhan kamu dan dia bertemu, dan atas limpahan kasihNya jua kamu dan dia dipisahkan bersama hikmah yang tersembunyi..


    Pernahkan kamu berfikir kebesaranNya itu?







    Untuk Imamku..

    Kamu tahu satu-satunya ALASAN mengapa ALLAH memisahkan kita?
    kerana kita terlalu DEKAT, melampaui yang seharusnya....

    Kamu tahu mengapa ALLAH mencipta JARAK antara kita?
    kerana ALLAH ingin kita saling MENDOAKAN, dalam jauhnya pandangan sekalipon...

    Kamu tahu alasan munculnya kantung mata?
    untuk membiarkannya terpejam, BERISTIREHAT dari memandangmu dalam NYATA...

    INSYALLAH, bilamana Dia mentakdirkan dirimu menjadi IMAMKU
    pastinya kita akan bertemu dalam indahnya lafaz ijab & kabul...
    Amin ya Rabb...






    Menangislah wahai HATI...

    salam n gud evening !
    hujan membasahi bumi di petang hari..ouch ! terasa sejuk seperti berada di Cameron Highlands..
    otak berfikir ligat dan berbagai2 perkara bermain di fikiran...oh tidak ! pergilah kau semua...
    sila jgn bersarang disini..aku xnak n x sudi dgn korg semua...huhuhuh ~
    bila hati tersentap, apa pon tak boleh kan...
    bak kata org mandi x basah, makan x kenyang, tido x lena..dah mcm org bercintan.. pppfffftttt....
    it sokay..aku kan wanita yang kuat..aku kan insan yang tabah...aku kan kuat semangat..mana boleh cengeng2...
    tapi sekuat mana pon aku, setabah mana pon aku, aku insan biasa...rasa sakit itu terlalu pedih...
    terlalu bisa..dah mcm kena hiris dengan pisau....oucchhh!
    ada org kata kita x boleh ikut perasaan sgt sbb syaitan seolah2 menghasut...
    ya betul...so bila kita sedang marah yang teramat, berdoalah kepada ALLAH, beristighfar lah banyak2 agar 
    kita dapat control api kemarahan sbb syaitan suka org yg ikut emosi...
    sbb tu terjadinya kes bunuh, terjun bangunan, sbb terlalu ikut hati...aku x nak jadik cmtu... T_T

    di waktu ini, aku inginkan bersendirian...ya..bersendirian ! agar aku akan lebih tenang selepas itu...



    kadang2 kita terpaksa mengeluarkan airmata walaupon setitik agar hati akan lebih tenang... kita x mampu untuk menceritakan semua perkara kepada semua org..cukuplah hanya menangisi..dan x bermaksud bila kita menangis, kita insan lemah..tidak ! tapi sebaliknya kita akan jadi insan yg lebih tabah... percayalah !!!





    Di Hati Ini Hanya Tuhan Saja Yang Tahu..

    ♥♥♥ mengenali seseorang itu kadangkala membuat kita ketawa...^_^
    ♥♥♥ mengenali seseorang itu kadang-kadang membuat kita mengalirkan airmata...T_T
    ♥♥♥ sesungguhnya mengenali seseorang itu mampu memberi kita sejuta rasa....>.<
    ♥♥♥ marah..sedih..gembira..sayang..rindu.. =.=".. 
    ♥♥♥ tapi sedarkah kita??
    ♥♥♥ mengenali seseorang itu adalah satu anugerah biarpun hadirnya cuma seketika...


    nota kaki : dulu pernah aku menyayangimu sepenuh hatiku tapi kini engkau hanya menjadi kenangan dalam hidup aku...thanks a lot ! 




    Jusco with GF !

    salam n say hai to fren yg gojes like u ! ^_^
    Jusco with GF ! 
    waaahhh...title x boleh blah u...
    hepy la dating dgn membe aku sorg nih..actually dia mmbe baru la..
    sbb aku kenal dia melalui someone...
    aku kenal msa stay kat kulim...tp kami ni bnyk persamaan dari segi hobi, minat, so secara x langsung kami close. yeay !!
    mmg hepy giler bila kenal dgn dia...dia selalu memahami aku n kami blh bertukar2 pendapat..
    mayb sbb sesama pompuan kot..hahaa..
    ramai yg kata kami lesbian ! gila kau..
    Nabi x ngaku umat kot...mgkin sbb keakraban org kata cmtu..x baik taw..huhuhu~~
    konon  nya semalam nak g tgk movie cite Puss in Boots tp disebabkan show agak lambat, x jadi la..mayb next time..so p makan je kat Nando's...1st time mkn kat situ..
    agak teruja n segan2 la..heheh...
    pergghhh..sodap wa ckp lu..air dia sgt best ! bygkan 1 liter kami 2 org je...hahaha...


    jom usha2 gambar kat bawah nih..hehe..


    CITRA juice ! sgt marbeles ar....terbaikkkk..


    kanak2 keriangan bila dapat hang out bersama ! oh yeah ..


    pipi saya mcm kuih pau..yeyeye..i loike yaw.. =)

    so sampai sini saja..next time jumpa lagik..lalalala~~




    Salam Maal Hijrah

    Hari ini kebanyakan tempat bercuti...yela ..public holiday kot...cmpny aku ja x..sobsobsob..nak buat cane...cmpny cina...ada foreigner plak tu...mmg x dpt cuti la melainkan apply sndri...pejam celik pejam celik kejap je kan dah masuk tahun baru...lahaiii..bnyk yg aku perlu perbaiki..terasa ruginya masa berlalu dgn aktiviti sia2...tapi aku x lupa akhirat jugak even aku ni x la sealim mana...huhuh...aku ingin kan bakal suami aku merangkap bakal ayah kepada anak2 aku tu tinggi ilmu agama nya..hope dia dapat bimbing aku dgn sebaiknya...bukan x boleh belajar sendiri tp biarlah lelaki itu membimbing aku.so sweet kot..hahaha ! 
    melalut dah aih....so impian n harapan aku utk tahun baru nak jadi seorang insan dan wanita yg berjaya, yg kuat semangat, tabah hadapi segala dugaan, menjadi anak yg solehah, jadi budak yg baik, x mau sakit hati org dah ( i'syallah )....so utk kawan2 semua, aku nak ucapkan " Salam Maal Hijrah"....



    Bersangka baik dengan Allah..

    Bila kita jatuh cinta pada seseorang kerana Allah, redhalah jika ia bukan untuk kita. Redhalah dia bersama pilihan hatinya.

    Kerana, Jika kita percayakan Allah, kita akan terima apa saja yang telah ditakdirkan pada kita. Bersangka baiklah dengan Allah.

    Jangan bersedih kerana kehilangan orang yang kita cintai, tapi, gembiralah, kerana ada perancangan yang baik buat kita sebenarnya...♥♥♥







    Sabtu-day !

    sabtu-day !
    hari kerja wehhh...malas menguasai diri tapi kaki terus melangkah ke ofis...
    kenapa semakin hari x seronok nak kerja?
    kenapa semakin hari rasa malas?
    kenapa semakin hari rasa makin gemok?
    kenapa semakin hari rasa badan semakin lemau mcm biskut pat sagi...
    kenapa semakin hari rasa xdak org syg aku..
    kenapa semakin hari rasa macam hidup single ni best...HAHA!
    kenapa, kenapa dan kenapa, hanya anda je yg tahu...
    sbb anda sendiri yg lalui....tetttt~~

    lama giler x hupdate...sbb apa ek...bnyk sbb la x update...
    tetiba harini rasa smgt berkobar2 nak update...
    bnyk bnda nak citeeeee....

    bulan 11 & 12 adalah waktu cuti sekolah bagi murid2 n cikgu2...
    dan juga student cuti sem... ( untung badan la jadik student )...
    untuk yang bekerja mcm aku nih, if nak cuti kena apply..
    tu pon belom tentu nak approve...gila kau ! apply cuti nak smggu....
    sapa nak bg...HAHA !

    bila cuti sekolah bermula, mmg full ar org berebut2 nak kenduri kahwin kan?
    tiap2 mggu mmg makan free la jawabnya..hehe...
    so dikesempatan ini, aku nak wish TAHNIAH & SELAMAT PENGANTIN BARU kepada kawan2 
    yg dah melangkah ke alam baru...wow !! best nya....
    tersenyum2 aku tgk dorg nih..tiba2 rasa mcm 'bila turn aku plak? huhuhu'...
    adeeehhhh....tu la silapnya bila umo makin meningkat, perasaan utk hidup berdua semakin meronta2...
    tp lex lu broooooo....
    enjoy dulu..bak kata org, time muda ni la nak henjoy...kumpul duit dulu...
    ni x, nak kawen tp sekupang pon tarak.... =.="

    gambar bawah nih masa kenduri kawen mmbe kerja...tahniah bro !


    taraaaa !! cer teka mana anak dara mana mak dara..kuikuikui~

    Hari ke-25...

    assalammualaikum n salam 1 malaysia..
    Ya Allah, lama gila x update blog nih..ptt ler rasa jejari aku ni gatal2 je nak berjoget di keyboard..hehe!
    actually, tengs to my luf fren "Zira Cute" sbb dia yg mengremindkan aku psl blog...dia ckp "da lama ang x update kan ;p"..

    hehe...mmg da lama x hupdate ..abes bersarang aku punya blog..labah2 dok branak xtaw bapa ekoq..=)
    ok...tup tap tup tap harini dah msuk hari ke-25 kita semua berpuasa kan..so hnya tggal lebih kurg 5 hari je lg nak raya..yeye! da prepare baju raya ke?kasut raya?duit raya?

    aku alhamdulillah so far da ada 2 psg bju..ckup la tu kan..bkn nak beraya mana pon..heheh! yg lain x prepare lg..ala kadar je nok ! jgn membazir..heheh!

    bila nak raya je tringat zaman dulu2 nok ! slalu dpt duit raya..best xtaw nak kata..then mlm pakat dok kira dpt brapa...sapa yg rajin jln mcm aku ni dpt bnyk ler..=p...yg x suka jln  n  dok umah je, mmg sket la...pastu bila da knyg mls nak msuk umah...then bg salam tggu depan pintu..tggu duit raya..hahaha! da dpt je blah...
    so skng zaman tu dtg kembali n x kena kat aku...kena kat lapis2 adik aku..haaa..hamek kau ! pastu mula la muka nak ketat je bila budak2 bt cmtu.. =.=

    so apa2 pon kita buat, niat n nawaitu kita ken alah baik ok..sapa2 yg ada salah tu jgn lupa minta maaf kat ibubapa kita...yg jauh, dekat2 kan lah...hehehe!

    lastly, aku nak ucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin kat u olssss....maaf andai ada salah n silap, terkasar bahasa...raya dtg umah oii!!!!


    Engagement Day....

    salam n say hye2 to all...
    hope today feel better than yesterday...
    mish korbg lah ! muah muah~~
    1hb baru2 nih berlangsungnya hari pertunangan aku punya kakak...haa...nerbes la tuh...
    repeat again..pertunangan kakak aku taw..bukan aku...
    hehehe...aku muda lg...wewittt...ngorat cepat....
    so aku la antara org yg bz memeriahkan mjlis..hehe...
    jom layan pic....

    sapa adik sapa kakak>?hehehe...

    tema : merah + putih


    sekian terima kasih...

    JUNE plis come fast~~~

    ouh..
    i can't wait JUNE...
    nerves + hapy + crazy + more2 luf...
    hahaha...
    rasa mcm nak cepat2 ja bulan 6...
    sbb pe ek?
    haha..
    rasa x sabau gila nak jumpa 'someone'...
    dah lama kot x jumpa...
    lahai~~rasa berdebar2 la weh....
    pape pon tggu la kedatangannya dgn penuh KESABARAN...hehehe~~

    Update Update

    waaa..lama la x update blog...
    huhuhu..kamek sibuk la...adoyaiiii..bnyk bnda nak sharing2..
    bnyk bnda nak cita nih..tp masa x izinkan...so skng aku curi2 masa layan blog nih..ngehngehngeh...
    korg suma sihat ke?
    aku alhamdulillah sihat2 je...pe plan korg cuti buruh nih? 3 hari kan...lama gak tuh...
    aku kesibukan sket dgn kenduri pertunangan aku  kakak aku ni...suma nak kena prepare..
    ye la..dlm family aku ni xdak sapa yg kawen lg..ni la 1st kenduri besar..kenduri kecil2 tu biasa la...
    slalu je...memandangkan aku yg boleh diharapkan ( cewah ! ) so aku di pertanggungjawabkan tolong setelkan akak aku...aku pon menyibukkan diri bz dgn membeli brg2 nak bt hntaran, then siapkan hiasan2 kotak...pegi cari kedai yg nak sewa suma2 tu ( baju,mekup )..huuuuu..letih gila...tp xpe..demi akak aku..
    mgkin skang time dia..nnti2 time aku lak kan...heheheh...^^...so if xdak aral melintang pape majlis akan berlangsung pada 1 Mei 2011....

    R.E.D !

    HOHOHOH~~
    merahnya makngah..
    sgt suka pada warna yg cerah2..ngeh2...


    pic time farewell ofismate...merahmerahmerah~~

    miss u ols !

    hey2...
    anda sihat2 ke?camna dgn hari2 anda?
    baik ke buruk ke...
    sori guys..dah lama x hupdate...
    so bz oke !
    bila dah lama x hupdate rasa mcm bnyk je bnda nak stori mori nih..kihkihkih...
    mcm sgt bnda yg jadik sejak2 nih...if nak cite satu2 oh begitu lama taw...
    ada yg penting ada yg dak..ngehngehngeh...

    orait beb..aku nak hupdate psl wedding my ofismate iaitu kak omei comel2.....
    walawe..actually wedding dia kat perlis...nun penghujung utara...
    so kami geng2 plan nak p umah dia konvoi...
    smua dlm 10 keta jugak la...aku bab2 knvoi nih mmg ska la kan..hahah
    tema sis nih wana kelabu...so nice....klik2...

    ramai kan...hahah!


    my fren intan ! dia sgt comel oke~~

    budak comel ! aunty geram dgn shayang taw~~



    M.C

    salam smua yg awesome...hehe
    ariniaku x g kje,,,
    napa?mls ke?
    x la..aku demam dah 3 hari since ari sabtu lg...huhuh
    aku mls nak p klinik tp bila dah masuk hari ke 3 demam x kebah2..
    aku decide rini nak p klinik...
    pepagi da bgun mcm biasa nak p kje...bkn apa,..sbb nak tumpang my hosmet p kja..
    'my popo' kena tggal kat kilang..s
    kesian dia ! kes hujan smlm la...
    so aku g ofis amek medical chip...zuppp!! terus g klinik tp hampeh~~
    klinik bukak lmbat..dah tu epa dktor..dktor plak mai lmbt..
    adehh~~
    aku balik umha plak..larat nak tggu berjam2...pdhal jumpa dktor sat ja...2 3 mnit cmtu..nak menunggu tu yg lama..nak buek cano kan..kita patient depa dktor...
    tp berbaloi la sbb aku dpt MC...yay !!!!

    :: S E L S E M A ::

    arrgghhh~~
    sakitnya hidung aku..huhuhu
    seksanya hidup kalo kna virus BURUNG  SELSEMA ni...
    mood na buat keje pon tadak dah..
    what should i do??
    ubat da mkn..
    tp smlm la..arini lupa nak bawa.
    so balik kje kang la makan ubat...
    hope next week keadaan aku dah back no normal...


    cenggini lah keadaan aku ketika ini..sobsobsob...sgt susah hati taw !
    hidung dah merah2 + sakit = x selesa

    selsema
    disebabkan oleh virus.terutamanya di bahagian pernafasan ( makna kata skng aku dlm keadaan terkena virus! ). virus yg paling kerap menyebabkan selsema ialah rhinovirus. ia menjangkiti melalui sentuhan. ia juga berterbangan melalui udara sperti udara bila pesakit itu bersin @ batuk...pasni kena pkai facemask la kan kan kan..=)

    tanda-tanda cat selsema
    • sakit tekak
    • sakit kepala & sakit badan
    • mata berair
    • demam
    • hidung berair
    • hidung tersumbat
    rawatan

    selalunya ia akan baik sendiri dlm masa smggu oke !  ( ouh..sgguh lama..)..apa yg penting ialah rehat yg secukupnya dan pengambilan air yg bnyk..
    doakan sy cepat sembuh ya~~ =)

    sekian..

    Bukan Semua Cantik Subjektif

    hi ols yg awesome...
    mlm2 cenggini layan video ni mmg beshhh~~
    bdak ni aku x kenal sapa dia tp aku slalu follow video dia nih..
    mmg happening + pening la...
    jom layannnn......

    video

    sekian...

    S I M P A T I ~~~

    hye..selamat malam u ols..
    jam menunjukkan pda pluk 11.52mlm time jejari runcing aku ni gedix2 mahu menaip blog ni...
    tergerak hati nak berkongsi dgn hampa smua psl bencana Tsunami yg sdg rancak berlaku di Jepun nuh...
    adooiii..ksian gila dgn keadaan depa kat sna..apa la nasib melayu kita kat sna..apalah nasib mmbe2 malaysia kita yg ada kat sna..selamat ke depa?makan ka depa?dlm ketakutan ka depa?ada tmpat perlindungan ka?hnya mereka ja yg merasai smuanya...sgguh kesian la......rsa sedih..dalam sekelip mata ja smua bnda berlaku..tp x mustahil bg kita sebagai umat islam sbb setiap yg berlaku dah pon tertulis @ terkandung dlm AL-QURAN..astagfirullahalazim..kita je yg leka @ lalai x mengambil berat psl nih smua...even kita baca tp kita x cuba untuk memahami setiap ayat yg trkandung di dalamnya...

    Ya Allah Ya Tuhanku,
    Kau lindungilah mereka-mereka yg menjadi mgsa bencana tersebut...Kau berikanlah mereka kekuatan utk menempuhi hari2 yg mendatang..sesungguhnya mereka hnyalah insan yg lemah...amin Ya Rabbal Al-Amin...marilah kita sama2 mendoakan kesejahteraan umat islam yg brada disana agar mreka dlm keadaan yg selamat......


    nota kaki : tetiba tringat kt hosmet time study dlu...dia smbg blja kat Jepun..hope sgt dia baik2 aja !

    Hari Bersamanya...

    salam u ols...
    lagu ni aku khaskan buat incik D..
    rasa cam so swit je lagu nih.hikhikhik..


    Hari telah terganti
    Tak bisa ku hindari
    Tibalah saat ini bertemu dengannya

    Jantungku berdegup cepat
    Kaki bergetar hebat
    Akankah aku ulangi merusak harinya

    Mohon Tuhan
    Untuk kali ini saja
    Beri aku kekuatan
    ‘tuk menatap matanya

    Mohon Tuhan
    Untuk kali ini saja
    Lancarkanlah hariku
    Hariku bersamanya
    Hariku bersamanya

    Kau tahu betapa aku
    Lemah dihadapannya
    Kau tahu berapa lama
    Aku mendambakannya

    Tuhan tolonglah (beri kesempatan)
    Tuhan tolonglah (beri kesempatan)

    Hariku bersamanya
    Hari bersamanya
    Hari bersamanya
    Hari bersamanya
    Hari bersamanya
    Hari bersamanya
    Hari bersamanya

    Tuhan tolonglah
    Hari bersamanya
    Tuhan tolonglah
    Hari bersamanya

    .. Gojes !! ..

    assalammualaikum...
    watcha !!!
    nampka x title aku?
    GOJES rite?
    haaaa...ni la yg cek nak stori mori sket...
    arini bosan lak nak kje kan sbb mud nak balik umah berkobar2 doh~~
    bukan apa...esok aku nak p KL beb...
    KL la..Kuala Lumpur taw..bukannya Kuala Langat @ Kilang Lama...
    ahahaha..bajet x penah p sna kan..
    bukan apa..actually aku xcited doh kalo nak p sna sbb nak jumap dgn kwan2 ku yg tersayang n jumpa fmly angkat aku..
    uh ! lama x jumpa aih...
    n today is last day for someone ( mmbe ok ) at my dept...
    his foreigner people...
    not MALAYSIAN ok...
    so kami cptre2 pic..hehehe !
    tp yg bnyknnya pic gedik2 santai kami la..
    pic dia x bnyk mana pon sbb takut you..
    hahaha !
    so see my pic la..
    GOTCHA !!!!

    fuhhhh!!! just 4 you...
    i lioke perpel yaw~~~

    jengjengjeng..ni la budak yg aku cite td...mcm pelakon hindustan kan..HAHAHA !

    ..Dance..

    yo yo..
    wazzup wazzup...
    moh kita hiburkan hati ye...


    ..ada sapa2 reti bt cem gini dak?hehehe...

    ..terasa lagi..

    ..post kali ini cukup ringkas je..
    ..TERASA LAGI..
    ..yup ! aku masih terasa lagi harini..
    ..huhuhu..
    ..apa dugaan aku Ya Allah....
    ..kenapa ada manusia cmni..
    ..aku x pernah nak 'busuk hati' mcm dia..
    ..x pernah nak jeles dgn dia..
    ..x pernah nak kacau hidup dia..


    ----> betapa geramnya !!!! <----

    ..moody..

    baca tajuk pon dah taw x best kan...
    nak bt lagu mana..
    sejak2 ni rasa moody je..
    ntha la kenapa...
    try to happy but can't la...
    ada beberapa prkra yg berlegar2 di otak nih..
    haish ! mcm2 aih...
    plish plish plish..xmo rasa moody..
    x besh...nnti cpt tua matang...T_T

    rasa x pueh hati la !
    napa?
    ntah..
    tp rsa cam something @ someone yg buat aku rsa camtu...
    ish ish ish..
    x elok kan tuk kesihatan...

    "YA ALLAH YA TUHANKU...
    ampunilah dosa2 ku yg lampau..ampunilah dosa kedua ibubapa ku, ampunilah dosa2 adik-beradikku,
    ampunilah dosa2 kawanku2 sekiranya mereke telah menyakitiku...
    sesungguhnya Syaitan itu adalah makhluk yg paling keji di dunia mahupun akhirat...Hindarilah mereka dariku yg menghasut benda2 jahat...Aku manusia yg lemah dan memohon perlindungan darimu Ya Allah..Amin"

    Langit x slalunya cerah kan...so aku harap esok aku akan kembali ceria spti sedia kala...xmo sedih2 dah..xmo moody2 dah..xmo gado2 dah..xmo pk bukan2 dah..i try my best..hope so~~

    nota kaki : " yang baiknya datang dari ALLAH, yg buruknya datang dari sy sendiri..."

    Premium Beautiful boleh membantu anda hamil !!!



    Sebenarnya dah banyak testimoni pemakai Premium Beautiful yang conceive selepas beberapa bulan. Di bawah ni adalah beberapa alasan kepada kesan pemakaian Premium Beautiful untuk conceive:

  • Premium Beautiful mengurangkan dan seterusnya membersihkan cysts dan fibroid dalam ovari yang   diketahui banyak menyerang wanita terutama wanita berumur 40 tahun ke atas.

  • Premium Beautiful membantu menyeimbangkan hormon estrogen dan progesterone, FSH, LH.

  • Dengan hanya memakai Premium Beautifulkedudukan rahim adalah lebih stabil, kukuh, dilindungi dan disokong penuh sebagaimana fungsi bengkung ketika dalam pantang malah lebih baik lagi!

  • Apabila rahim dalam keadaan baik, peluang untuk conceive adalah lebih tinggi!

  • Sebenarnya kegemukan dan lebihan berat badan memang mengganggu hormon dan menjejaskan peluang untuk concieve.

  • Boleh menyelesaikan masalah period yang tak konsisten.

  • Mengurangkan masalah period pain

  • Premium Beautiful juga berkesan untuk menguatkan kembali otot rahim selepas bersalin.

  • Boleh mengurangkan masalah keputihan.





  • pil maharani + PB adalah gabungan terbaik kepada mereka yang ingin mengandung.



    So pada yang nak rasa FREE TRIAL kehebatan Premium Beautiful ni, jom calling2 ya:)

    FB : Oh Bulan
    Email : feeza_funky@yahoo.com





    Jangan Tak Percaya Hanya 1 Jam Boleh Bakar 9000 kalori Dengan Premium Beautiful...

    Salam korang..selamat hari Rabu ye...tinggal beberapa hari je lagi nak masuk tahun baru kan...
    ada sapa2 yang azamkan atau inginkan tubuh sihat dan langsing?anda masih ada waktu untuk mengubah diri anda sendiri...Hari ini saya nak sharekan satu info yang best sgt ! ok sebelum tu sila lihat pada gambar di bawah...

    Perut Buncit....



    Lemak Berlipat....





    ** gambar sumber dari google..


    Fakta yang paling best pasal Premium Beautiful yang menarik minat saya dan membuatkan saya bangga nak promote ialah :

    " Hanya 350 kalori terbakar bial berjoging selama 1/2 jam "
    " 900 kalori terbakar dalam masa 1 jam memakai Premium Beautiful "

    Pakai PB ni kena disiplin, pakai minimum 8 jam sehari dan kesan dia mmg nampak..so, pada sapa yang nak rasa Free Trial kehebatan Preimum Beautiful, jom pm saya... =)



    FB : Oh Bulan
    Email : feeza_funky@yahoo.com



    Apa Itu PREMIUM BEAUTIFUL ?


    Tahu tak apa itu Premium Beautiful ( PB ) ?

    Premium Beautiful ialah korset no. 1 di Malaysia yang telah banyak membantu wanita2 Malaysia menyelesaikan masalah serta mengembalikan semula kecantikan, keyakinan dan kesihatan mereka pada tahap yang paling optimum.
    It is not just a normal corset, but:
    • Fokus 70% untuk kesihatan dalaman dan luaran. 30% untuk pembentukan badan, dan confirm 100% keyakinan kepada wanita.
    • Help to improve blood circulation and to maximise kadar metabolisma dalam badan.
    • Yang paling best, It’s comes with a LifeTime Waranty. Means, any damage, just send for repair and it is FOC.
    • It is a SUPERBRANDS product awarded by Majlis Superbrand Malaysia. Maknanya Premium Beautiful sangat berkualiti tinggi dan terlaris di pasaran.
    • Its contains Far Infra Red Rays (FIR).
    • Recommended by ACA (American Chiropratic Association)
    • Pengiktirafan daripada Pakar Sakit  Belakang daripada USA, Kubex dan Kanada.
    • Fabrik Akwatek dan Aquadyne yg selalunya di gunakan untuk baju angkasawan dan juga Skuba Diver.
    • Fabrik yang boleh menstabilkan suhu badan. Kalau suhu persekitaran panas, PB mampu menyejukan badan. Kalau suhu persekitaran sejuk, PB mampu memanaskan badan si pemakai. Hebat kan…
    • Menyah-bau badan si pemakai. So, tak perlu lagi lah kita mandi dengan air limau purut semata2 nak menghilang kan bau badan.






    Terdapat dalam 3 siri iaitu:

    SIRI PEMBENTUKAN KONTUR PAYU DARA 
    Yang tak ada, Boleh bagi ada. Yang dah ada, Kasi tambah lagi. Yang tak dalam, Boleh bagi dalam lagi.

    SIRI PEMBENTUKAN KONTUR PINGGANG 
    melangsing dan membentuk kontur pinggang agar kelihatan lebih ramping,

    SIRI PEMBENTUKAN KONTUR PINGGUL 
    mengempiskan perut yang buncit dan membentuk kontur pinggul agar lebih menarik dan montok.



    Keistimewaan F.I.R. ( Far Infrared Rays )

    • memperbetulkan aliran darah dalam tubuh
    • meningkatkan kadar metabolisma
    • memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
    • mengelakkan pertumbuhan bakteria
    • mengeluarkan peluh asid
    • menggalakkan tumbersaran lebih teratur
    • mengekalkan kesegaran badan
    • mengurangkan kandungan asid dalam darah
    • menghilangkan kesakitan pada tubuh badan @ tempat yang sakit
    • tidur lebih selesa dan nyenyak
    • menghilangkan bau badan
    • menghilangkan kulat dan fungus
    • membersihkan udara dalam badan
    • mengekalkan kepanasan suhu badan
    • menghalang pembiakan sel kanser dalam badan
    • membetulkan  sistem urat saraf dalam badan secara automatik.

    Untuk renungan bersama :-

    Kebanyakan wanita yang menghidapi BARAH PAYUDARA tidak menyedarinya diperingkat awal dan hanya sedar setelah BARAH tersebut sudah diperingkat kritikal.

    Premium Beautiful terbukti boleh membantu mengesan dan mencegah daripada berlaku pertumbuhan BARAH dari peringkat awal lagi. Anda akan terasa sakit pada payudara pada kali pertama pemakaian Premium Beautiful, sekiranya anda menghidapi barah payudara walaupun pada peringkat awal. Dan ini menandakan anda perlu berjumpa dengan doktor untuk pemeriksaan lanjut.

    Kajian mendapati, air susu ibu (manusia) yang disimpan dalam bekas yang ditutup selama beberapa hari akan menghasilkan ULAT HIDUP.
    Berbeza dengan susu sapi/lembu yang akan bertukar menjadi KEJU setelah disimpan beberapa hari.
    (Uji-kaji ini boleh anda lakukan sendiri di rumah)

    Pada yang belum memiliki Premium Beautiful, jangan risau .. jom contact fiza for Free Consultation, Free Trial .. 




    FB : Oh Bulan
    Email : feeza_funky@yahoo.com




    Jom sihat dan cantik bersama Premium Beautiful ( PB )....

    salam and selamat pagi u ols....
    entry kali ni saya nak share macamana nak sihat dan cantik...
    wanita mana yang x nak cantik kan?
    wanita mana yang x nak sihat kan?
    wanita mana yang x nak kurus kan?
    wanita mana yang x nak pakai baju cantik2 kan..
    kebanyakan pakaian cantik2 hanya untuk orang kurus kan?
    jom ! saya kongsikan bersama anda...


    Tak kenal..maka x cinta....x pakai...maka tak tahu keberkesanannya... :)



    Actually, once u ols pakai PB ( Premium Beautiful ) ni, uolss akan dapat it is actually " Self Practice" for Diet..uolss akan rasa cepat kenyang dan dalam masa yang sama, uolss akan akan mengurangkan portion pemakanan dan kawal nafsu makan...best kan !


    SUSAH KE NAK PAKAI PREMIUM BEAUTIFUL?

    TAK SUSAH pon..PREMIUN BEAUTIFUL ada pelbagai saiz dan yang paling penting, ia berdasarkan ukuran saiz badan kita.. untuk pastikan saiz, sila bagi ukuran 4 utama badan  pada jat @ fiza seperti berikut :-

    1) puncak dada ( bust )
    2) bawah dada ( underbust )
    3) pinggang ( waist )
    4) punggung ( hips )



    Anda pasti selesa since korset mengikut bentuk badan korang.. Juz pakai konsisten untuk 8 jam sehari..dan badan anda akan mengecil mengikut bentuk badan yang anda inginkan...


    PREMIUM BEAUTIFUL ni, kalo ROSAK macamana?

    PREMIUM BEAUTIFUL ni barangan berkualiti yang jarang nak rosak even though its come with LIFETIME WARRANTY...so x perlu risau lagi..Bayangkan, if korang beli yang kat supermarket, mmg harga murah tapi tahan lama mana?mayb 1 year, 2 year..tp if rosak, kena beli lain kan?tapi dgn PREMIUM BEAUTIFUL, if 5 years akan dtg rosak, just pulangkan balik and gantikan yg baru..best kan? bayar hanya sekali tapi untuk seumur hidup...=)

    bukan LECEH ke nak ke TANDAS?

    mana ada leceh...kalo ye pon mayb untuk hari pertama sbb belum biasa lagi..apa yang anda perlu buat adalah lipatkan waist nipper dan turunkan long girdle macam biasa...then teruskan hajat.. =)

    tak PANAS ke kalau pakai PREMIUM BEAUTIFUL?

    PREMIUM BEAUTIFUL ini di perbuat daripada fabrik berteknologi AKWATEK & AKWADYNE yang lembut dan ianya mengekalkan suhu badan.. Fabrik ini teknologi dari Jerman.. Kalau suasana sejuk kainnya akan mengecut dan badan kita akan rasa suam.. Manakala bila cuaca panas, kain PB akan mengembang dan kita x rasa panas..so sangat sesuai kalo nak pakai kat mana je...

    BEST sgt ke pakai PREMIUM BEAUTIFUL?

    Korset ni SANGAT SELESA dipakai sepanjang hari kerana kehalusan dan kelembutan pada kulit.. ia adalah SUPERBRAND produk & mendapat pengiktirafan di peringkat antarabangsa.. Makna kata, PB sangat berkualiti tinggi dan terlaris di pasaran..PREMIUM BEAUTIFUL menjaga kesihatan, disamping membentuk kontur bentuk badan yang ideal..PREMIUM BEAUTIFUL is 70% for healthy and 30% for beauty...

    sampai bila nak pakai?

    Minimum 8 hours per day..macam kita pakai baju kerja la...dari pagi smpai petang jer..dengan PREMIUM BEAUTIFUL ni u olss mampu mengubah bentuk badan menjadi langsing dan meningkatkan tahap kehidupan kesihatan uolss..best kan...??!!


     kenapa PREMIUM BEAUTIFUL ni mahal sangat??

    It is because of quality of the product itself and how effective this product. ni long term BODY INVESTMENT taw..korang x kan menyesal melabur duit beli korset ni sbb after pakai, korang dapat rasakan betapa SELESA, BEST, YAKIN dan CANTIK.. kita perlu pandang dari sudut kesihatan...

    Lagipun korset ni kan jaminan untuk seumur hidup.. Ada ke produk lain yang jaminan seumur hidup? x de kan... Kalau uolss compare PREMIUM BEAUTIFUL seumpama uolss comparekan BMW dengan PROTON...hehehe !

    Dan tahukah anda, pelan bayaran ansuran PREMIUM BEAUTIFUL juga bermula serendah rm60 sebulan.. Student pon mampu kan...


    Apa tunggu lagi, cepat2 contact saya for FREE trial & Consultation ye ...

    FB : Oh Bulan
    Email : feeza_funky@yahoo.com








    Jangan Tangisi Jika Cinta Itu Tidak Lagi Bermaya..

    Jatuh cinta pada seseorang kadang membuatkan kita rasa satu semangat yang kuat di dalam diri.. Jatuh cinta jua memberikan kita satu kekuatan untuk terus melangkah dan demi langkah kita mampu menghidupkan suasana kehidupan kita..

    Jatuh cinta hanya mengambil masa yang sekejap saja.. Kadang sekelip mata, kita sedari kita telah jantuh cinta.. Namun masih kita belum ketahui adakah cinta yang hadir itu sebenarnya cinta atau cuma mainan perasaan yang selalu kita terpedaya..

    Untuk jatuh cinta pada seseorang, kadang tidak memerlukan sebab yang logik.. Kadang rasa itu hadir kerana mungkin hati kita terpaut dengan kecantikan wajahnya.. Memmbuatkan lena tidak kunjung tiba.. Merimaskan diri merindui di kala malam.. Melemaskan perasaan bila cemburu menguasai diri.. Itulah cinta.. Berat perasaannya…

    Selalu kita jatuh cinta tapi kadang hanya kita sahaja yang merasakan.. Jatuh cinta pada orang yang tidak mempunyai perasaan cinta pada kita adalah perkara biasa.. Hanya di sebelah pihak saja yang merasakan cinta..

    Sungguh perit dan pedih bila cinta hanya bertepuk sebelah tangan.. Tapi adakah itu sebenarnya perasaan cinta? Atau mungkin sayang atau suka.. Atau juga minat? Paling di takuti adakah itu hanya nafsu yang membisikkan rasa?


    Dan ada kalanya.. Cinta yang hadir hanya tidak sebelah pihak.. Jatuh cinta dan cinta berbalas.. Terasa dunia kita yang punya.. Terasa malam kian larut tanpa rasa sedar.. Berbunga mekar menghiasi alammu..
    Dan amat pedih dan perit, terasa ngilunya hati ini bila sesama ada perasaan cinta.. Tapi cinta itu terhalang dan terpaksa diputuskan atau dilupakan.. Ini mungkin kerana pelbagal halangan..

    Adakah mungkin kerana berlainan agama atau bangsa? Adakah kerana perbezaan umur atau pangkat.. Dan adakah mungkin masing masing jatuh cinta tapi cinta terlarang di antara suami orang dan isteri orang?
    Hati kadang terasa semakin jauh dalam mengenal erti ketenangan.. Hati kadang merasa meronta untuk merasakan begitu indahnya berteman.. Dan hati selalu saja jauh untuk dipahami.. Kerana hati ini selalu saja sunyi dan sepi yang panjang berteman suram luka yang dalam..

    Hakikat kita kadang merasakan tiada siapa yang memahami akan satu rasa di dalam jiwa.. Dan sering kita merasakan tiada siapa yang peduli akan kita.. Semakin lama semakin jauh kita rasakan dengan dunia kita ini.. Sering saja kita leka dalam asyik yang panjang melihat mana letaknya dulu satu ketenangan pernah di miliki..

    Namun kadang kita lupa.. Tujuan kita ada di dunia ini bukanlah mencari cinta sesama insan.. Tujuan dan matlamat kita bukanlah cinta yang di cari.. Siapalah kita untuk menidakkan takdirNya bila cinta tidak lagi bermaya? Siapalah kita untuk terus melawan hakikat ketentuanNya pabila jodoh itu bukan lagi realiti?
    Janganlah kamu tangisi perpisahan dan kegagalan bercinta, kerana pada hakikatnya jodoh itu bukan ditangan manusia.. Atas kasih sayang Tuhan kamu dan dia bertemu, dan atas limpahan kasihNya jua kamu dan dia dipisahkan bersama hikmah yang tersembunyi..


    Pernahkan kamu berfikir kebesaranNya itu?







    Untuk Imamku..

    Kamu tahu satu-satunya ALASAN mengapa ALLAH memisahkan kita?
    kerana kita terlalu DEKAT, melampaui yang seharusnya....

    Kamu tahu mengapa ALLAH mencipta JARAK antara kita?
    kerana ALLAH ingin kita saling MENDOAKAN, dalam jauhnya pandangan sekalipon...

    Kamu tahu alasan munculnya kantung mata?
    untuk membiarkannya terpejam, BERISTIREHAT dari memandangmu dalam NYATA...

    INSYALLAH, bilamana Dia mentakdirkan dirimu menjadi IMAMKU
    pastinya kita akan bertemu dalam indahnya lafaz ijab & kabul...
    Amin ya Rabb...






    Menangislah wahai HATI...

    salam n gud evening !
    hujan membasahi bumi di petang hari..ouch ! terasa sejuk seperti berada di Cameron Highlands..
    otak berfikir ligat dan berbagai2 perkara bermain di fikiran...oh tidak ! pergilah kau semua...
    sila jgn bersarang disini..aku xnak n x sudi dgn korg semua...huhuhuh ~
    bila hati tersentap, apa pon tak boleh kan...
    bak kata org mandi x basah, makan x kenyang, tido x lena..dah mcm org bercintan.. pppfffftttt....
    it sokay..aku kan wanita yang kuat..aku kan insan yang tabah...aku kan kuat semangat..mana boleh cengeng2...
    tapi sekuat mana pon aku, setabah mana pon aku, aku insan biasa...rasa sakit itu terlalu pedih...
    terlalu bisa..dah mcm kena hiris dengan pisau....oucchhh!
    ada org kata kita x boleh ikut perasaan sgt sbb syaitan seolah2 menghasut...
    ya betul...so bila kita sedang marah yang teramat, berdoalah kepada ALLAH, beristighfar lah banyak2 agar 
    kita dapat control api kemarahan sbb syaitan suka org yg ikut emosi...
    sbb tu terjadinya kes bunuh, terjun bangunan, sbb terlalu ikut hati...aku x nak jadik cmtu... T_T

    di waktu ini, aku inginkan bersendirian...ya..bersendirian ! agar aku akan lebih tenang selepas itu...



    kadang2 kita terpaksa mengeluarkan airmata walaupon setitik agar hati akan lebih tenang... kita x mampu untuk menceritakan semua perkara kepada semua org..cukuplah hanya menangisi..dan x bermaksud bila kita menangis, kita insan lemah..tidak ! tapi sebaliknya kita akan jadi insan yg lebih tabah... percayalah !!!





    Di Hati Ini Hanya Tuhan Saja Yang Tahu..

    ♥♥♥ mengenali seseorang itu kadangkala membuat kita ketawa...^_^
    ♥♥♥ mengenali seseorang itu kadang-kadang membuat kita mengalirkan airmata...T_T
    ♥♥♥ sesungguhnya mengenali seseorang itu mampu memberi kita sejuta rasa....>.<
    ♥♥♥ marah..sedih..gembira..sayang..rindu.. =.=".. 
    ♥♥♥ tapi sedarkah kita??
    ♥♥♥ mengenali seseorang itu adalah satu anugerah biarpun hadirnya cuma seketika...


    nota kaki : dulu pernah aku menyayangimu sepenuh hatiku tapi kini engkau hanya menjadi kenangan dalam hidup aku...thanks a lot ! 




    Jusco with GF !

    salam n say hai to fren yg gojes like u ! ^_^
    Jusco with GF ! 
    waaahhh...title x boleh blah u...
    hepy la dating dgn membe aku sorg nih..actually dia mmbe baru la..
    sbb aku kenal dia melalui someone...
    aku kenal msa stay kat kulim...tp kami ni bnyk persamaan dari segi hobi, minat, so secara x langsung kami close. yeay !!
    mmg hepy giler bila kenal dgn dia...dia selalu memahami aku n kami blh bertukar2 pendapat..
    mayb sbb sesama pompuan kot..hahaa..
    ramai yg kata kami lesbian ! gila kau..
    Nabi x ngaku umat kot...mgkin sbb keakraban org kata cmtu..x baik taw..huhuhu~~
    konon  nya semalam nak g tgk movie cite Puss in Boots tp disebabkan show agak lambat, x jadi la..mayb next time..so p makan je kat Nando's...1st time mkn kat situ..
    agak teruja n segan2 la..heheh...
    pergghhh..sodap wa ckp lu..air dia sgt best ! bygkan 1 liter kami 2 org je...hahaha...


    jom usha2 gambar kat bawah nih..hehe..


    CITRA juice ! sgt marbeles ar....terbaikkkk..


    kanak2 keriangan bila dapat hang out bersama ! oh yeah ..


    pipi saya mcm kuih pau..yeyeye..i loike yaw.. =)

    so sampai sini saja..next time jumpa lagik..lalalala~~




    Salam Maal Hijrah

    Hari ini kebanyakan tempat bercuti...yela ..public holiday kot...cmpny aku ja x..sobsobsob..nak buat cane...cmpny cina...ada foreigner plak tu...mmg x dpt cuti la melainkan apply sndri...pejam celik pejam celik kejap je kan dah masuk tahun baru...lahaiii..bnyk yg aku perlu perbaiki..terasa ruginya masa berlalu dgn aktiviti sia2...tapi aku x lupa akhirat jugak even aku ni x la sealim mana...huhuh...aku ingin kan bakal suami aku merangkap bakal ayah kepada anak2 aku tu tinggi ilmu agama nya..hope dia dapat bimbing aku dgn sebaiknya...bukan x boleh belajar sendiri tp biarlah lelaki itu membimbing aku.so sweet kot..hahaha ! 
    melalut dah aih....so impian n harapan aku utk tahun baru nak jadi seorang insan dan wanita yg berjaya, yg kuat semangat, tabah hadapi segala dugaan, menjadi anak yg solehah, jadi budak yg baik, x mau sakit hati org dah ( i'syallah )....so utk kawan2 semua, aku nak ucapkan " Salam Maal Hijrah"....



    Bersangka baik dengan Allah..

    Bila kita jatuh cinta pada seseorang kerana Allah, redhalah jika ia bukan untuk kita. Redhalah dia bersama pilihan hatinya.

    Kerana, Jika kita percayakan Allah, kita akan terima apa saja yang telah ditakdirkan pada kita. Bersangka baiklah dengan Allah.

    Jangan bersedih kerana kehilangan orang yang kita cintai, tapi, gembiralah, kerana ada perancangan yang baik buat kita sebenarnya...♥♥♥







    Sabtu-day !

    sabtu-day !
    hari kerja wehhh...malas menguasai diri tapi kaki terus melangkah ke ofis...
    kenapa semakin hari x seronok nak kerja?
    kenapa semakin hari rasa malas?
    kenapa semakin hari rasa makin gemok?
    kenapa semakin hari rasa badan semakin lemau mcm biskut pat sagi...
    kenapa semakin hari rasa xdak org syg aku..
    kenapa semakin hari rasa macam hidup single ni best...HAHA!
    kenapa, kenapa dan kenapa, hanya anda je yg tahu...
    sbb anda sendiri yg lalui....tetttt~~

    lama giler x hupdate...sbb apa ek...bnyk sbb la x update...
    tetiba harini rasa smgt berkobar2 nak update...
    bnyk bnda nak citeeeee....

    bulan 11 & 12 adalah waktu cuti sekolah bagi murid2 n cikgu2...
    dan juga student cuti sem... ( untung badan la jadik student )...
    untuk yang bekerja mcm aku nih, if nak cuti kena apply..
    tu pon belom tentu nak approve...gila kau ! apply cuti nak smggu....
    sapa nak bg...HAHA !

    bila cuti sekolah bermula, mmg full ar org berebut2 nak kenduri kahwin kan?
    tiap2 mggu mmg makan free la jawabnya..hehe...
    so dikesempatan ini, aku nak wish TAHNIAH & SELAMAT PENGANTIN BARU kepada kawan2 
    yg dah melangkah ke alam baru...wow !! best nya....
    tersenyum2 aku tgk dorg nih..tiba2 rasa mcm 'bila turn aku plak? huhuhu'...
    adeeehhhh....tu la silapnya bila umo makin meningkat, perasaan utk hidup berdua semakin meronta2...
    tp lex lu broooooo....
    enjoy dulu..bak kata org, time muda ni la nak henjoy...kumpul duit dulu...
    ni x, nak kawen tp sekupang pon tarak.... =.="

    gambar bawah nih masa kenduri kawen mmbe kerja...tahniah bro !


    taraaaa !! cer teka mana anak dara mana mak dara..kuikuikui~

    Hari ke-25...

    assalammualaikum n salam 1 malaysia..
    Ya Allah, lama gila x update blog nih..ptt ler rasa jejari aku ni gatal2 je nak berjoget di keyboard..hehe!
    actually, tengs to my luf fren "Zira Cute" sbb dia yg mengremindkan aku psl blog...dia ckp "da lama ang x update kan ;p"..

    hehe...mmg da lama x hupdate ..abes bersarang aku punya blog..labah2 dok branak xtaw bapa ekoq..=)
    ok...tup tap tup tap harini dah msuk hari ke-25 kita semua berpuasa kan..so hnya tggal lebih kurg 5 hari je lg nak raya..yeye! da prepare baju raya ke?kasut raya?duit raya?

    aku alhamdulillah so far da ada 2 psg bju..ckup la tu kan..bkn nak beraya mana pon..heheh! yg lain x prepare lg..ala kadar je nok ! jgn membazir..heheh!

    bila nak raya je tringat zaman dulu2 nok ! slalu dpt duit raya..best xtaw nak kata..then mlm pakat dok kira dpt brapa...sapa yg rajin jln mcm aku ni dpt bnyk ler..=p...yg x suka jln  n  dok umah je, mmg sket la...pastu bila da knyg mls nak msuk umah...then bg salam tggu depan pintu..tggu duit raya..hahaha! da dpt je blah...
    so skng zaman tu dtg kembali n x kena kat aku...kena kat lapis2 adik aku..haaa..hamek kau ! pastu mula la muka nak ketat je bila budak2 bt cmtu.. =.=

    so apa2 pon kita buat, niat n nawaitu kita ken alah baik ok..sapa2 yg ada salah tu jgn lupa minta maaf kat ibubapa kita...yg jauh, dekat2 kan lah...hehehe!

    lastly, aku nak ucapkan selamat hari raya, maaf zahir dan batin kat u olssss....maaf andai ada salah n silap, terkasar bahasa...raya dtg umah oii!!!!


    Engagement Day....

    salam n say hye2 to all...
    hope today feel better than yesterday...
    mish korbg lah ! muah muah~~
    1hb baru2 nih berlangsungnya hari pertunangan aku punya kakak...haa...nerbes la tuh...
    repeat again..pertunangan kakak aku taw..bukan aku...
    hehehe...aku muda lg...wewittt...ngorat cepat....
    so aku la antara org yg bz memeriahkan mjlis..hehe...
    jom layan pic....

    sapa adik sapa kakak>?hehehe...

    tema : merah + putih


    sekian terima kasih...

    JUNE plis come fast~~~

    ouh..
    i can't wait JUNE...
    nerves + hapy + crazy + more2 luf...
    hahaha...
    rasa mcm nak cepat2 ja bulan 6...
    sbb pe ek?
    haha..
    rasa x sabau gila nak jumpa 'someone'...
    dah lama kot x jumpa...
    lahai~~rasa berdebar2 la weh....
    pape pon tggu la kedatangannya dgn penuh KESABARAN...hehehe~~

    Update Update

    waaa..lama la x update blog...
    huhuhu..kamek sibuk la...adoyaiiii..bnyk bnda nak sharing2..
    bnyk bnda nak cita nih..tp masa x izinkan...so skng aku curi2 masa layan blog nih..ngehngehngeh...
    korg suma sihat ke?
    aku alhamdulillah sihat2 je...pe plan korg cuti buruh nih? 3 hari kan...lama gak tuh...
    aku kesibukan sket dgn kenduri pertunangan aku  kakak aku ni...suma nak kena prepare..
    ye la..dlm family aku ni xdak sapa yg kawen lg..ni la 1st kenduri besar..kenduri kecil2 tu biasa la...
    slalu je...memandangkan aku yg boleh diharapkan ( cewah ! ) so aku di pertanggungjawabkan tolong setelkan akak aku...aku pon menyibukkan diri bz dgn membeli brg2 nak bt hntaran, then siapkan hiasan2 kotak...pegi cari kedai yg nak sewa suma2 tu ( baju,mekup )..huuuuu..letih gila...tp xpe..demi akak aku..
    mgkin skang time dia..nnti2 time aku lak kan...heheheh...^^...so if xdak aral melintang pape majlis akan berlangsung pada 1 Mei 2011....

    R.E.D !

    HOHOHOH~~
    merahnya makngah..
    sgt suka pada warna yg cerah2..ngeh2...


    pic time farewell ofismate...merahmerahmerah~~

    miss u ols !

    hey2...
    anda sihat2 ke?camna dgn hari2 anda?
    baik ke buruk ke...
    sori guys..dah lama x hupdate...
    so bz oke !
    bila dah lama x hupdate rasa mcm bnyk je bnda nak stori mori nih..kihkihkih...
    mcm sgt bnda yg jadik sejak2 nih...if nak cite satu2 oh begitu lama taw...
    ada yg penting ada yg dak..ngehngehngeh...

    orait beb..aku nak hupdate psl wedding my ofismate iaitu kak omei comel2.....
    walawe..actually wedding dia kat perlis...nun penghujung utara...
    so kami geng2 plan nak p umah dia konvoi...
    smua dlm 10 keta jugak la...aku bab2 knvoi nih mmg ska la kan..hahah
    tema sis nih wana kelabu...so nice....klik2...

    ramai kan...hahah!


    my fren intan ! dia sgt comel oke~~

    budak comel ! aunty geram dgn shayang taw~~



    M.C

    salam smua yg awesome...hehe
    ariniaku x g kje,,,
    napa?mls ke?
    x la..aku demam dah 3 hari since ari sabtu lg...huhuh
    aku mls nak p klinik tp bila dah masuk hari ke 3 demam x kebah2..
    aku decide rini nak p klinik...
    pepagi da bgun mcm biasa nak p kje...bkn apa,..sbb nak tumpang my hosmet p kja..
    'my popo' kena tggal kat kilang..s
    kesian dia ! kes hujan smlm la...
    so aku g ofis amek medical chip...zuppp!! terus g klinik tp hampeh~~
    klinik bukak lmbat..dah tu epa dktor..dktor plak mai lmbt..
    adehh~~
    aku balik umha plak..larat nak tggu berjam2...pdhal jumpa dktor sat ja...2 3 mnit cmtu..nak menunggu tu yg lama..nak buek cano kan..kita patient depa dktor...
    tp berbaloi la sbb aku dpt MC...yay !!!!

    :: S E L S E M A ::

    arrgghhh~~
    sakitnya hidung aku..huhuhu
    seksanya hidup kalo kna virus BURUNG  SELSEMA ni...
    mood na buat keje pon tadak dah..
    what should i do??
    ubat da mkn..
    tp smlm la..arini lupa nak bawa.
    so balik kje kang la makan ubat...
    hope next week keadaan aku dah back no normal...


    cenggini lah keadaan aku ketika ini..sobsobsob...sgt susah hati taw !
    hidung dah merah2 + sakit = x selesa

    selsema
    disebabkan oleh virus.terutamanya di bahagian pernafasan ( makna kata skng aku dlm keadaan terkena virus! ). virus yg paling kerap menyebabkan selsema ialah rhinovirus. ia menjangkiti melalui sentuhan. ia juga berterbangan melalui udara sperti udara bila pesakit itu bersin @ batuk...pasni kena pkai facemask la kan kan kan..=)

    tanda-tanda cat selsema
    • sakit tekak
    • sakit kepala & sakit badan
    • mata berair
    • demam
    • hidung berair
    • hidung tersumbat
    rawatan

    selalunya ia akan baik sendiri dlm masa smggu oke !  ( ouh..sgguh lama..)..apa yg penting ialah rehat yg secukupnya dan pengambilan air yg bnyk..
    doakan sy cepat sembuh ya~~ =)

    sekian..

    Bukan Semua Cantik Subjektif

    hi ols yg awesome...
    mlm2 cenggini layan video ni mmg beshhh~~
    bdak ni aku x kenal sapa dia tp aku slalu follow video dia nih..
    mmg happening + pening la...
    jom layannnn......

    video

    sekian...

    S I M P A T I ~~~

    hye..selamat malam u ols..
    jam menunjukkan pda pluk 11.52mlm time jejari runcing aku ni gedix2 mahu menaip blog ni...
    tergerak hati nak berkongsi dgn hampa smua psl bencana Tsunami yg sdg rancak berlaku di Jepun nuh...
    adooiii..ksian gila dgn keadaan depa kat sna..apa la nasib melayu kita kat sna..apalah nasib mmbe2 malaysia kita yg ada kat sna..selamat ke depa?makan ka depa?dlm ketakutan ka depa?ada tmpat perlindungan ka?hnya mereka ja yg merasai smuanya...sgguh kesian la......rsa sedih..dalam sekelip mata ja smua bnda berlaku..tp x mustahil bg kita sebagai umat islam sbb setiap yg berlaku dah pon tertulis @ terkandung dlm AL-QURAN..astagfirullahalazim..kita je yg leka @ lalai x mengambil berat psl nih smua...even kita baca tp kita x cuba untuk memahami setiap ayat yg trkandung di dalamnya...

    Ya Allah Ya Tuhanku,
    Kau lindungilah mereka-mereka yg menjadi mgsa bencana tersebut...Kau berikanlah mereka kekuatan utk menempuhi hari2 yg mendatang..sesungguhnya mereka hnyalah insan yg lemah...amin Ya Rabbal Al-Amin...marilah kita sama2 mendoakan kesejahteraan umat islam yg brada disana agar mreka dlm keadaan yg selamat......


    nota kaki : tetiba tringat kt hosmet time study dlu...dia smbg blja kat Jepun..hope sgt dia baik2 aja !

    Hari Bersamanya...

    salam u ols...
    lagu ni aku khaskan buat incik D..
    rasa cam so swit je lagu nih.hikhikhik..


    Hari telah terganti
    Tak bisa ku hindari
    Tibalah saat ini bertemu dengannya

    Jantungku berdegup cepat
    Kaki bergetar hebat
    Akankah aku ulangi merusak harinya

    Mohon Tuhan
    Untuk kali ini saja
    Beri aku kekuatan
    ‘tuk menatap matanya

    Mohon Tuhan
    Untuk kali ini saja
    Lancarkanlah hariku
    Hariku bersamanya
    Hariku bersamanya

    Kau tahu betapa aku
    Lemah dihadapannya
    Kau tahu berapa lama
    Aku mendambakannya

    Tuhan tolonglah (beri kesempatan)
    Tuhan tolonglah (beri kesempatan)

    Hariku bersamanya
    Hari bersamanya
    Hari bersamanya
    Hari bersamanya
    Hari bersamanya
    Hari bersamanya
    Hari bersamanya

    Tuhan tolonglah
    Hari bersamanya
    Tuhan tolonglah
    Hari bersamanya

    .. Gojes !! ..

    assalammualaikum...
    watcha !!!
    nampka x title aku?
    GOJES rite?
    haaaa...ni la yg cek nak stori mori sket...
    arini bosan lak nak kje kan sbb mud nak balik umah berkobar2 doh~~
    bukan apa...esok aku nak p KL beb...
    KL la..Kuala Lumpur taw..bukannya Kuala Langat @ Kilang Lama...
    ahahaha..bajet x penah p sna kan..
    bukan apa..actually aku xcited doh kalo nak p sna sbb nak jumap dgn kwan2 ku yg tersayang n jumpa fmly angkat aku..
    uh ! lama x jumpa aih...
    n today is last day for someone ( mmbe ok ) at my dept...
    his foreigner people...
    not MALAYSIAN ok...
    so kami cptre2 pic..hehehe !
    tp yg bnyknnya pic gedik2 santai kami la..
    pic dia x bnyk mana pon sbb takut you..
    hahaha !
    so see my pic la..
    GOTCHA !!!!

    fuhhhh!!! just 4 you...
    i lioke perpel yaw~~~

    jengjengjeng..ni la budak yg aku cite td...mcm pelakon hindustan kan..HAHAHA !

    ..Dance..

    yo yo..
    wazzup wazzup...
    moh kita hiburkan hati ye...


    ..ada sapa2 reti bt cem gini dak?hehehe...

    ..terasa lagi..

    ..post kali ini cukup ringkas je..
    ..TERASA LAGI..
    ..yup ! aku masih terasa lagi harini..
    ..huhuhu..
    ..apa dugaan aku Ya Allah....
    ..kenapa ada manusia cmni..
    ..aku x pernah nak 'busuk hati' mcm dia..
    ..x pernah nak jeles dgn dia..
    ..x pernah nak kacau hidup dia..


    ----> betapa geramnya !!!! <----

    ..moody..

    baca tajuk pon dah taw x best kan...
    nak bt lagu mana..
    sejak2 ni rasa moody je..
    ntha la kenapa...
    try to happy but can't la...
    ada beberapa prkra yg berlegar2 di otak nih..
    haish ! mcm2 aih...
    plish plish plish..xmo rasa moody..
    x besh...nnti cpt tua matang...T_T

    rasa x pueh hati la !
    napa?
    ntah..
    tp rsa cam something @ someone yg buat aku rsa camtu...
    ish ish ish..
    x elok kan tuk kesihatan...

    "YA ALLAH YA TUHANKU...
    ampunilah dosa2 ku yg lampau..ampunilah dosa kedua ibubapa ku, ampunilah dosa2 adik-beradikku,
    ampunilah dosa2 kawanku2 sekiranya mereke telah menyakitiku...
    sesungguhnya Syaitan itu adalah makhluk yg paling keji di dunia mahupun akhirat...Hindarilah mereka dariku yg menghasut benda2 jahat...Aku manusia yg lemah dan memohon perlindungan darimu Ya Allah..Amin"

    Langit x slalunya cerah kan...so aku harap esok aku akan kembali ceria spti sedia kala...xmo sedih2 dah..xmo moody2 dah..xmo gado2 dah..xmo pk bukan2 dah..i try my best..hope so~~

    nota kaki : " yang baiknya datang dari ALLAH, yg buruknya datang dari sy sendiri..."