M.C

salam smua yg awesome...hehe
ariniaku x g kje,,,
napa?mls ke?
x la..aku demam dah 3 hari since ari sabtu lg...huhuh
aku mls nak p klinik tp bila dah masuk hari ke 3 demam x kebah2..
aku decide rini nak p klinik...
pepagi da bgun mcm biasa nak p kje...bkn apa,..sbb nak tumpang my hosmet p kja..
'my popo' kena tggal kat kilang..s
kesian dia ! kes hujan smlm la...
so aku g ofis amek medical chip...zuppp!! terus g klinik tp hampeh~~
klinik bukak lmbat..dah tu epa dktor..dktor plak mai lmbt..
adehh~~
aku balik umha plak..larat nak tggu berjam2...pdhal jumpa dktor sat ja...2 3 mnit cmtu..nak menunggu tu yg lama..nak buek cano kan..kita patient depa dktor...
tp berbaloi la sbb aku dpt MC...yay !!!!

:: S E L S E M A ::

arrgghhh~~
sakitnya hidung aku..huhuhu
seksanya hidup kalo kna virus BURUNG  SELSEMA ni...
mood na buat keje pon tadak dah..
what should i do??
ubat da mkn..
tp smlm la..arini lupa nak bawa.
so balik kje kang la makan ubat...
hope next week keadaan aku dah back no normal...


cenggini lah keadaan aku ketika ini..sobsobsob...sgt susah hati taw !
hidung dah merah2 + sakit = x selesa

selsema
disebabkan oleh virus.terutamanya di bahagian pernafasan ( makna kata skng aku dlm keadaan terkena virus! ). virus yg paling kerap menyebabkan selsema ialah rhinovirus. ia menjangkiti melalui sentuhan. ia juga berterbangan melalui udara sperti udara bila pesakit itu bersin @ batuk...pasni kena pkai facemask la kan kan kan..=)

tanda-tanda cat selsema
  • sakit tekak
  • sakit kepala & sakit badan
  • mata berair
  • demam
  • hidung berair
  • hidung tersumbat
rawatan

selalunya ia akan baik sendiri dlm masa smggu oke !  ( ouh..sgguh lama..)..apa yg penting ialah rehat yg secukupnya dan pengambilan air yg bnyk..
doakan sy cepat sembuh ya~~ =)

sekian..

Bukan Semua Cantik Subjektif

hi ols yg awesome...
mlm2 cenggini layan video ni mmg beshhh~~
bdak ni aku x kenal sapa dia tp aku slalu follow video dia nih..
mmg happening + pening la...
jom layannnn......

video

sekian...

S I M P A T I ~~~

hye..selamat malam u ols..
jam menunjukkan pda pluk 11.52mlm time jejari runcing aku ni gedix2 mahu menaip blog ni...
tergerak hati nak berkongsi dgn hampa smua psl bencana Tsunami yg sdg rancak berlaku di Jepun nuh...
adooiii..ksian gila dgn keadaan depa kat sna..apa la nasib melayu kita kat sna..apalah nasib mmbe2 malaysia kita yg ada kat sna..selamat ke depa?makan ka depa?dlm ketakutan ka depa?ada tmpat perlindungan ka?hnya mereka ja yg merasai smuanya...sgguh kesian la......rsa sedih..dalam sekelip mata ja smua bnda berlaku..tp x mustahil bg kita sebagai umat islam sbb setiap yg berlaku dah pon tertulis @ terkandung dlm AL-QURAN..astagfirullahalazim..kita je yg leka @ lalai x mengambil berat psl nih smua...even kita baca tp kita x cuba untuk memahami setiap ayat yg trkandung di dalamnya...

Ya Allah Ya Tuhanku,
Kau lindungilah mereka-mereka yg menjadi mgsa bencana tersebut...Kau berikanlah mereka kekuatan utk menempuhi hari2 yg mendatang..sesungguhnya mereka hnyalah insan yg lemah...amin Ya Rabbal Al-Amin...marilah kita sama2 mendoakan kesejahteraan umat islam yg brada disana agar mreka dlm keadaan yg selamat......


nota kaki : tetiba tringat kt hosmet time study dlu...dia smbg blja kat Jepun..hope sgt dia baik2 aja !

Hari Bersamanya...

salam u ols...
lagu ni aku khaskan buat incik D..
rasa cam so swit je lagu nih.hikhikhik..


Hari telah terganti
Tak bisa ku hindari
Tibalah saat ini bertemu dengannya

Jantungku berdegup cepat
Kaki bergetar hebat
Akankah aku ulangi merusak harinya

Mohon Tuhan
Untuk kali ini saja
Beri aku kekuatan
‘tuk menatap matanya

Mohon Tuhan
Untuk kali ini saja
Lancarkanlah hariku
Hariku bersamanya
Hariku bersamanya

Kau tahu betapa aku
Lemah dihadapannya
Kau tahu berapa lama
Aku mendambakannya

Tuhan tolonglah (beri kesempatan)
Tuhan tolonglah (beri kesempatan)

Hariku bersamanya
Hari bersamanya
Hari bersamanya
Hari bersamanya
Hari bersamanya
Hari bersamanya
Hari bersamanya

Tuhan tolonglah
Hari bersamanya
Tuhan tolonglah
Hari bersamanya

M.C

salam smua yg awesome...hehe
ariniaku x g kje,,,
napa?mls ke?
x la..aku demam dah 3 hari since ari sabtu lg...huhuh
aku mls nak p klinik tp bila dah masuk hari ke 3 demam x kebah2..
aku decide rini nak p klinik...
pepagi da bgun mcm biasa nak p kje...bkn apa,..sbb nak tumpang my hosmet p kja..
'my popo' kena tggal kat kilang..s
kesian dia ! kes hujan smlm la...
so aku g ofis amek medical chip...zuppp!! terus g klinik tp hampeh~~
klinik bukak lmbat..dah tu epa dktor..dktor plak mai lmbt..
adehh~~
aku balik umha plak..larat nak tggu berjam2...pdhal jumpa dktor sat ja...2 3 mnit cmtu..nak menunggu tu yg lama..nak buek cano kan..kita patient depa dktor...
tp berbaloi la sbb aku dpt MC...yay !!!!

:: S E L S E M A ::

arrgghhh~~
sakitnya hidung aku..huhuhu
seksanya hidup kalo kna virus BURUNG  SELSEMA ni...
mood na buat keje pon tadak dah..
what should i do??
ubat da mkn..
tp smlm la..arini lupa nak bawa.
so balik kje kang la makan ubat...
hope next week keadaan aku dah back no normal...


cenggini lah keadaan aku ketika ini..sobsobsob...sgt susah hati taw !
hidung dah merah2 + sakit = x selesa

selsema
disebabkan oleh virus.terutamanya di bahagian pernafasan ( makna kata skng aku dlm keadaan terkena virus! ). virus yg paling kerap menyebabkan selsema ialah rhinovirus. ia menjangkiti melalui sentuhan. ia juga berterbangan melalui udara sperti udara bila pesakit itu bersin @ batuk...pasni kena pkai facemask la kan kan kan..=)

tanda-tanda cat selsema
  • sakit tekak
  • sakit kepala & sakit badan
  • mata berair
  • demam
  • hidung berair
  • hidung tersumbat
rawatan

selalunya ia akan baik sendiri dlm masa smggu oke !  ( ouh..sgguh lama..)..apa yg penting ialah rehat yg secukupnya dan pengambilan air yg bnyk..
doakan sy cepat sembuh ya~~ =)

sekian..

Bukan Semua Cantik Subjektif

hi ols yg awesome...
mlm2 cenggini layan video ni mmg beshhh~~
bdak ni aku x kenal sapa dia tp aku slalu follow video dia nih..
mmg happening + pening la...
jom layannnn......

video

sekian...

S I M P A T I ~~~

hye..selamat malam u ols..
jam menunjukkan pda pluk 11.52mlm time jejari runcing aku ni gedix2 mahu menaip blog ni...
tergerak hati nak berkongsi dgn hampa smua psl bencana Tsunami yg sdg rancak berlaku di Jepun nuh...
adooiii..ksian gila dgn keadaan depa kat sna..apa la nasib melayu kita kat sna..apalah nasib mmbe2 malaysia kita yg ada kat sna..selamat ke depa?makan ka depa?dlm ketakutan ka depa?ada tmpat perlindungan ka?hnya mereka ja yg merasai smuanya...sgguh kesian la......rsa sedih..dalam sekelip mata ja smua bnda berlaku..tp x mustahil bg kita sebagai umat islam sbb setiap yg berlaku dah pon tertulis @ terkandung dlm AL-QURAN..astagfirullahalazim..kita je yg leka @ lalai x mengambil berat psl nih smua...even kita baca tp kita x cuba untuk memahami setiap ayat yg trkandung di dalamnya...

Ya Allah Ya Tuhanku,
Kau lindungilah mereka-mereka yg menjadi mgsa bencana tersebut...Kau berikanlah mereka kekuatan utk menempuhi hari2 yg mendatang..sesungguhnya mereka hnyalah insan yg lemah...amin Ya Rabbal Al-Amin...marilah kita sama2 mendoakan kesejahteraan umat islam yg brada disana agar mreka dlm keadaan yg selamat......


nota kaki : tetiba tringat kt hosmet time study dlu...dia smbg blja kat Jepun..hope sgt dia baik2 aja !

Hari Bersamanya...

salam u ols...
lagu ni aku khaskan buat incik D..
rasa cam so swit je lagu nih.hikhikhik..


Hari telah terganti
Tak bisa ku hindari
Tibalah saat ini bertemu dengannya

Jantungku berdegup cepat
Kaki bergetar hebat
Akankah aku ulangi merusak harinya

Mohon Tuhan
Untuk kali ini saja
Beri aku kekuatan
‘tuk menatap matanya

Mohon Tuhan
Untuk kali ini saja
Lancarkanlah hariku
Hariku bersamanya
Hariku bersamanya

Kau tahu betapa aku
Lemah dihadapannya
Kau tahu berapa lama
Aku mendambakannya

Tuhan tolonglah (beri kesempatan)
Tuhan tolonglah (beri kesempatan)

Hariku bersamanya
Hari bersamanya
Hari bersamanya
Hari bersamanya
Hari bersamanya
Hari bersamanya
Hari bersamanya

Tuhan tolonglah
Hari bersamanya
Tuhan tolonglah
Hari bersamanya